Metallåtervinning

Vi erbjuder metallåtervinning i Piteå

Vår huvudsakliga verksamhet handlar om metallåtervinning. Det betyder att både privatpersoner och företag, stora som små, har möjlighet att sälja deras metallskrot till oss. Varför? Jo, genom att sälja erat skrot till oss kan du säkra en hållbar metallåtervinning, göra en stor miljövinst och skapa en vinst för dig själv istället för att slänga den värdefulla metallen som kan användas flera gånger om genom återvinning.

Vi handlar med alla typer av metaller bl.a.

Fragg - metallskrot som inte kan klassas enligt nedanstående alternativ
Aluminium - Aluminium i varierande "renhet"
Kabel - Aluminium och kopparkabel med olika % halter
Rostfritt stål
Koppar -
Koppar med varierande "renhet"
Mässing
Blybatterier
Katalysatorer

Varför återvinna metall?

Varför kasta bort ditt metallskrot då du kan sälja det till oss? Återvinningen blir en vinst både för dig och miljön. Visste du att stål och aluminium kan återvinnas nästan hur många gånger som helst utan kvalitetsförlust? Man sparar ungefär 80% energi på att smälta om stål, istället för att producera nytt från malm.

Aluminium är den metall som man tjänar mest energi på att återvinna. Det går bara åt 5% av den energi som krävs för att tillverka ny aluminium från Bauxit och den icke-ädelmetall som återvinns mest är koppar. Man uppskattar att ungefär 80% av all koppar som någonsin brutits är kvar i kretsloppet.

För att ta reda på aktuella priser hos oss kan du du kontakta oss på mejl eller telefon som du hittar längst ner på sidan eller under fliken Karta och Kontakt. Hör av dig till oss om du har några frågor, inga frågor är dumma, välkomna!